Donat el caràcter públic de la Universitat de València, l'assistència a la IV Edició de la Uni. Estacional La Canal de Navarrés serà gratuïta.
Les places estan limitades a 80 persones, que s'aniran cobrint per ordre d'inscripció.

 

.....................................................................................................

La Universitat de València a través del Vicerectorat de Cultura i Societat organitza la IV Edició de la Universitat Estacional de La Canal de Navarrés en la localitat d'Anna sota el títol: “Seguretat Alimentària i Nutricional: impacte en la sostenibilitat”. 
La temàtica que es proposa pren com a punt de partida la sostenibilitat del sistema alimentari, un desafiament incorporat en l'Agenda 2030 de les Nacions Unides. Un sistema alimentari sostenible és aquell que garanteix la seguretat alimentària i la nutrició per a totes les persones, sense posar en risc les bases econòmiques, socials i ambientals d'aqueix moment, però també preservant-les per a generacions futures. Amb aquesta perspectiva s'han organitzat les sessions per a aquesta Universitat Estacional a Anna, distribuïdes en dos dies en un enclavament únic, que ha sigut testimoni dels inicis de la relació alimentació-societat: en el Palau dels Comtes de Cervelló.

.....................................................................................................

 

DIMECRES 19 DE JULIOL


17:00 h. Inauguració – Lloc: Sala de Anna.
17:30 h. Seguretat alimentària i substàncies tòxiques – Lloc: Sala de Anna.
              Modera: Dra. Ana Juan-García
              Ponents:
              Dra. Josefa Tolosa (Universitat de València) - Estratègies per a avaluar la toxicitat en aliments.
              Dra. Cristina Juan (Universitat de València) - Riscos nutricionals i riscos emergents en aliments.
              Dra. Houda Berrada (Universitat de València) – Substàncies tòxiques d'origen natural.

 

DIJOUS 20 DE JULIOL


9:00 h. Eixida d'autobús des de València a Anna (des de la parada de tramvia: Universitat Politècnica de València).
10:30 h. Sostenibilitat alimentària: Estratègies de reutilització dels residus d'olis d'oliva – Lloc: Sala de Anna. 
              Dr. Francisco José Barba (Universitat de València). 
11:15 h. Tast d'olis – Lloc: Pati Àrab. 
              Dña. Cynthia Juárez (ESAO) – Introducció al tast d'oli d'oliva verge – TAST D'OLIS 12:00 h. 
12:00 h. Descans.
12:30 h. Nutrició – Lloc: Sala de Anna 
              Dr. Yelko Rodríguez-Carrasco (Universitat de València) - Petjada de contaminants en aliments.
              Dña. Elisa Escorihuela (nutt) -  Planifica la teua setmana saludable. 
14:00 h. Cloenda
17:30 h. Retorn amb autobús des d'Anna (Av. Diputació, encreuament amb carrer del Pantà) a València.

 

*Moderadora de les sessions: Dra. Ana Juan-García.